Mine bøger

GJÆSTGIVERIETS HISTORIE
i Danmark
ISBN 87- 8829-02-5

Bogen er den første samlede kulturhistoriske skildring af hotel- og restaurationserhvervet gennem 1000 år. Det er beskrivelsen af et festligt og farverigt erhverv. Der er omtale af alt fra fortidens landevejskroer og herberger til nutidens mondæne luksushoteller og restauranter.

Bogen er udgivet i forbindelsen med 100-års jubilæet for Centralforeningen af Hoteværter og Restauratører i Danmark.

288 rigt illustrerede sider. Udgivet i 1984 i 4.000 eksemplarer.

Gæstgiveri er en kunstart! Ja, måske vil De synes, at det er at tage munden lidt lovlig fuld, men når gæstgiveri er bedst, så er det en kunst, der som enhver anden har sin bund i skoling, erfaring og måske det vigtigste – det medfødte talent. Gæstgiveri er tjeneren, der nærmest svæver hen over gulvet i perfekt balance med det store sølvfad med oksehøjreb, som han holder elegant over skulderen i een hånd. Eller tænk på kokken, der svinger panden med fintsnittede gemyser, så de vendes i luften og falder ned på panden igen – uden så meget som eet stykke falder undenfor . . . .