HELGE V. QVISTORFF

Forfatter, foredragsholder, tv-vært, turleder, akvarelmaler, hotelmand, mm.

Om Helge Qvistorff

Hotelmanden og forfatteren

Helge V. Qvistorff , søn af marinemaleren V. Qvistorff, født i 1938 i København, hvor han også havde sin opvækst.

Oprindelig blev han uddannet som tjener, hvorefter han stak til søs med ØK for at opleve verdenen. Derpå videreuddannede han sig inden for hotelbranchen først 3 år i Schweiz og senere 4 år i England. Hjemvendt blev han en tid restauratør i København Han var medlem af den gastronomiske orden ”Conférie de la Chaines des Rôtisseurs” og den fornemme vinorden ”Confrérie des Chevaliers du Tastevin”.

Man kan sige, at eventyret begyndte i 1967, hvor han blev direktør på ROLD STOR-KRO.

Gæsterne spurgte ofte til skovens steder og sagn – nok især om Røverne fra Rold. De ville gerne gå ture i skoven enten alene eller være med på ledsagede ture, men det krævede kendskab til omegnen for at kunne orientere. Alt for lidt var nedskreven om Rold Skov, erfarede han. Noget måtte der gøres!

Qvistorff begyndte at udforske, indsamle viden og anekdoter.

ROLD STOR-KRO imidlertid solgt nogle år senere, og han måtte forlade stedet. Han blev dog i hotelbranchen til 1980, hvor han fuldstændigt helligede sig sine interesser og blev forfatter og igen tilbage i Rold Skov.

Det er blevet til rigtige mange bøger i tidens løb, mere end et halvhundrede og det på eget forlag.

Bøgerne er omtalt her på hjemmesiden.

Forfattervirksomheden omhandler naturligvis bøger om Rold Skov, men også om Nordjylland, foruden meget andet! Bøgerne er rigt illustreret. Skal man nævne bare et par enkelte, må det være den seneste “Den store bog om LINDENBORG Å”, som han har skrevet sammen med forfatteren Helge Søgaard, “ROLD SKOV Danmarks største -” og “De drog ud – men glemte ikke – REBILDFESTEN GENNEM 100 ÅR” med forord af Dronning Margrethe og præsident Obama, USA.

Qvistorff er en meget alsidig herre, han har været en meget benyttet foredragsholder, en dygtig illustrator og akvarelmaler. Hertil kommer rollen som tv-vært.

DR tog i sin tid hans ide op med at lave en tv-serie “De danske Skove” med ham som vært, en succes med mange genudsendelser. På TV2 Nord blev det til serien “Det ukendte Nordjylland”, m.fl. 

Endelig i denne omtale må man naturligvis ikke glemme, at havde det ikke været for Helge Qvistorffs store kendskab til alle lokaliteter og “originaler” i Rold Skov og hans eminente og muntre måde at fortælle på, havde der ikke været noget der hed travetursforeningen “Rold Skovs Venner”, som flere tusinder har nydt godt af i gennem årene siden 1987!

Fra en tradition på Rold Storkro – I 2007 var følgende ansvarlige for menuen: forfatteren Helge V. Qvistorff, sangerinden Lene Siel, borgmesteren Anny Winther og statsskovrider Bent Egede Andersen

Om min gode ven igennem mange år, Helge V. Qvistorff – tidligere var det en hjemmeside, jeg lavede for ham – lennart@greig.dk