Mine bøger

BLADE FRA MIN DAGBOG
PRINSESSETRÆET
ISBN 87-88293-10-6

Qvistorff-årsbog 1992 nr. 1

Som den første i rækken af mine årsbøger, var det naturligt at skrive om Rold Skovs mest berømte træ – Prinsessetræet.

I bogen er det træet selv, der fortæller sin livshistorie
gennem flere hundrede år i form af dagbogsblade.

Det var på høje tid, for træet væltede i en storm Sankt Hans nat 1994.

48 sider. Illustreret. Udgivet i 4.500 eksemplarer.

Vi træer kan jo ikke sådan skrive dagbog, som mennesket kan det. Vi kan ikke skrive skønskrift med vore grene. Dét må vi overlade til dem af menneskene, der kan høre vores stemme. Det er ikke dem alle; men nogle kan!


Jeg vil berette om hændelser på min vej. Du skal høre historier om farverige skovridere, krybskytter, kulsviere og ikke mindst de berygtede “røvere fra Rold”, og jeg vil fortælle om skovbrande og om storme, der var så kraftige, at jeg frygtede for mit liv.

Den nye skovrider er en magtfuld mand. Hvass hedder han, og hvas er han!

Og så kravlede de gennem træet. Den midterste af dem havde lidt svært ved at komme igennem. Det grinte de andre meget af; men de kom da alle tre igennem.
Så råbte den største, nu kan vi ikke få engelsk syge”!