Mine bøger

KRYBSKYTTENS »PIGTÆRSKER«
– En Rold-Skov historie om »Krybskytten« og »Spåkonen«
ISBN 87-88293-51-3

Qvistorff-årsbog 1993 nr. 2

Det er historien om krybskytten Lars Kjær og hans kone, spåkonen Marie. Den stovte himmerlænding blev Rold Skovs mest navnkundige jæger, og på sine gamle dage blev han landskendt på grund af en hel ejendommelig historie.

I bogen er det hans gevær – en såkaldt “pigtærsker”, der fortæller historien om ham og Marie.

48 sider. Rigt illustreret og udgivet i to oplag med i alt 4.500 eksemplarer.

Jeg er kommet hjem, hvor jeg hører til. Brugt bliver jeg ikke mere, men det gør ikke noget, for jeg er blevet for gammel til de kolde måneskins-nætter. For gammel til patroner og for gammel til at få dem skudt af. Da jeg var yngre, syntes jeg, det var sjovt. At kunne mærke, når Lars blev anspændt, når blodet løb til hans hænder, og de blev lidt varmere . . .