Mine bøger

Med statsskovrider Bendt Egede Andersen på
6 TURE i Rold SKOV

ISBN 87-88293-71-28

Bogen fortæller om de kunstmalere

Ikke længe efter Rold StorKro åbnede sine døre i 1958, udgav kroen en travetursbog med titlen 6 ture gennem Danmarks største skov af Jens Hvass.

I 1999 udkom Min yngligstur i Rold Skov 15 ture med hver sin forfatter ved Helge Qvistorff.

Begge bøger er imidlertid udsolgt, men denne nye bog er en fremragende efterfølger med turbeskrivelser på ture fra 5,6 – 19,5 kilometers længde.

Bendt Egede Andersen og Rold Storkro 2016  under redaktion af Helge Qvistorff

Bogen kan købes hos ROLD STORKRO, Vælderskoven 13, 9520 Skørping – roldstorkro@rold.dk

. . . Efter vi har drejet, kommer der på vores venstre hånd en forstligt set meget smuk bøgeskov, der nok er omkring 120 år. Vi ser, hvordan de unge bøge er ved at forynge sig, hvor lyset kommer ned gennem bøgetræerne. Den har nået en alder, hvor vi lige så stille er ved at løsne op og skabe selvforyngelse i bunden. Man lysner op i sådan en bøgeskov ved at gå ind og hugge nogle træer med års mellemrum, og man hugge efter det, der hedder måldiameterprincippet. Det vil sige, at man tager de største træer. Det er dem, der har den højeste pris, og så kommer der nogle lysninger, og de lidt mindre træer får så lov til at vente til næste gang. På den måde sikre vi, at så mange træer som muligt kommer op i den højeste prisklase, når vi skal sælge dem.