HELGE V. QVISTORFF

Forfatter, foredragsholder, tv-vært, turleder, akvarelmaler, hotelmand, mm.

Mine Bøger

side 2

Ikke længe efter Rold Storkro åbnede sine døre i 1958 udgav kroen en travetursbog med titlen 6 ture gennem Danmarks største skov . .


Denne bog er historien om alle de ildsjæle, der gennem deres handlekraft og iderigdom skabte trivsel i Nordjylland. Det er de mennesker . . .


Bogen er den første samlede kulturhistoriske skildring af hotel- og restaurationserhvervet gennem 1000 år. Det er beskrivelsen . . .


I anledning af 100-året for stiftelsen ag Gensidig Brandkasse  »Vesthimmerland« i 1968 udgav Forsikringsselskabet Himmerland  denne bog . . .


Tusindvis af syge kom til sanatoriet i Skørping for at blive helbredt for tuberkulosens svøbe, og det lykkedes heldigvis i langt  . . .

Dette er beretningen om, hvordan Himmerland fik kontakt med strømmen. Bogen er fyldt med morsomme anekdoter om hvordan . . .

-bidrag til Skørping kommunes beskrivelse og historie – Dette er min første bog om egnen, hvor jeg bor. En kærlighedserklæring . . .

Bogen, der er med både dansk og engelsk tekst, fortæller om udvandringen til Amerika og ideen om at skabe en nationalpark . . .

Gennem tre generationer har entreprenørfirmaet A Enggaard A/S været med til at sætte deres præg på dansk byggeri . . .

Helge V. Qvistorff fortæller i denne bog den spændende historie om firmaet SAWO og om iværksætteren Flemming Kaj Christensen . . .

Dette er historien om en norjysk virksomhed, der startede ganske småt, men som i løbet af blot 50 år voksede til noget stort . . .

Bogen er et portræt af industrimanden Børge Kejser, der begyndte som maskinlærling på Burmeister og Wain, og som siden hen . . .

Det er en egnsbeskrivelse af kimbrernes land – Himmerland, der giver et grundlæggende billede af landsdelen – både  hvad . . .


Der er næppe nogen dansker, der som H.C. Andersen har beskrevet vort broderland Sverige. Sverige med så megen kærlighed og varme . . .


Bogen følger den 54-årige digter H.C. Andersen på hans rejse til Nordjylland i 1859 – den eneste gang han besøgte landsdelen . . .


Silden var engang Nordens spisekammer, og på en rejse til Danmark, Sverige, Norge og Finlands hoivedstæder har jeg søgt sildens historie . . .


Om min gode ven igennem mange år, Helge V. Qvistorff – tidligere var det en hjemmeside, jeg lavede for ham – lennart@greig.dk